За обществеността в Гърция случаят с убитата зверски Ани продължава да бъде основна тема

За пореден ден новината за зверското убийство на 4-годишната Ани е водеща новина в гръцките медии и силно вълнуват обществеността. Майката и бащата на момичето остават в ареста.
25-годишната Димитрина разказа пред прокурор, че на 20 март заминала за Германия, а Ани трябвало да остане при майката на бащата Станислав. На 8 април майката за последно се чула с детето, като на 14 април приятелят й я помолил да се върне. Според нейната версия, тогава тя разбрала, че Ани е изчезнала.
Оттук насетне остава неясно как точно е било протекло пътуването до България – за да разберат родителите на Димитрина от нея, а не от телевизиите за случилото се. Станислав признал пред свой приятел, че една сутрин се събудил и видял до себе си трупа на момиченцето в локва кръв. Тогава решил да се отърве от тялото му.
В момента младият мъж е в изолирана килия и се извежда на разходка във време, в което другите затворници не са навън. Причината – има голям риск от саморазправа.
Станислав Бакърджиев заминава при майка си в Гърция на 14 годишна възраст. Преди това го е отглеждала 67-годишната му днес баба, която пред българските медии каза, че желае присъда от доживотен затвор за внука си.
Според нея, със Станислав се е случило нещо и започнал да се забърква в сериозни проблеми.
През годините й казвал, че гледа коне в Германия, после работел в заведение в Гърция: „Той тука не спеше. Той идва тука, на хотели спи. Просто съм се чудела откъде тия пари да отиде да спи на хотел.“
Бабата на Станислав разказва още, че полицията многократно го издирвала за престъпления, извършени в Германия и Гърция. Призовките носели на нейния адрес, който още се водел като негов постоянен.
Снежана Бакърджиева, баба на бащата – убиец: „Той някакви работи прави, че тука кара коли без книжки. Полицията идва оня ден, не знам за какво го търсиха”.
Възрастната жена последно видяла внука си миналата година, когато й дошъл нагости. Правнучката си Ани е виждала само веднъж – на 20-ия ден след раждането й в София.
Потресена е от убийството на детето: „Как може да посегнат?! Като не им харесва детето, да го дадат на някого, да го прехвърлят да го гледа някой. Защо трябва да му слагат туй?! Аз се съмнявам, че и тя е замесена в таз работа, той не може сам.“
Признава, че я боли повече за детето, „то не може да се защити, горкото, то просто не може да се защити”. Смята, че и майката може да е замесена.

Comments

comments