За края на театралния сезон – „Пинокио“ и „Умирай лесно“

Утре /09.06.15г./, от 10:00 часа Драматичен театър представя „ПИНОКИО” от Карло Колоди. Представлението „ПИНОКИО”, чиято премиера беше на 10.02.15г., с голям успех забавлява детската публика в Благоевград, а от няколко месеца активно е представяна в различни градове. Мартина Апостолова, Теодор Куков, Александър Митев, Божана Косева, Николай Бързаков и Славяна Любомирова разказват едно от най- популярните заглавия в историята на детската литература. Кaквo се cлyчвa в Гpaдa нa глyпцитe и нa Пoлeтo нa чyдecaтa, зpитeлят yзнaвa в кpaя нa cпeктaкълa, кoгaтo Пинoкиo cтaвa иcтинcкo мoмчe. Интересната сценография е на Георги Славков и Огнян Спиров, а прекрасните костюми на Станка Велинова. Музиката е дело Петър Радевски – директор на Камерна опера-Благоевград, хореографията на Александра Хонг.
В сряда вечер /10.06.15г./, от 19:00 часа Игор Дамянов и Иван Тодоров пък ще разказват на уважилите представлението им как се умира лесно. Премиерата на „УМИРАЙ ЛЕСНО!?” от Мате Матишич предизвика голям интерес, защото остави доволни много зрители. Това става видно от продажбата на билетите, които са изкупени за три постановки напред.
Огнян Спиров и Биляна Дилкова доказаха, че освен правилния път към детското око с представленията „Коледна елха” и „ПИНОКИО”, намират такъв и до сърцето на възрастния зрител. Черната комедия „УМИРАЙ ЛЕСНО!?” разказва за Цинцо и Маринко. Двама гастарбайтери в Мюнхен, запътили се към родината, но, уви, без документи.

Comments

comments