За десети пореден път РИМ – Благоевград се включва в Европейската нощ на музеите

Регионален исторически музей – Благоевград ще се включи за десети пореден път в Европейската нощ на музеите на 21 май. Тогава музеят ще работи с променено работно време. Ще отвори врати от 14:00 часа и ще посреща своите гости до полунощ.

От 15.00 до 16.30 часа детската публика ще има възможност да участва в организираните занимания в Музеен детски кът, които ще провокират творчество, сръчност и въображение у децата. От 17.00 часа в Европейската нощ на музеите ще се включат и „Биг Бенд – Благоевград“, Музикална академия „Престо“, художникът Георги Стойчев, студентите от ЮЗУ „Неофит Рилски“, СУ „Св. Климент Охридски“ и Вокален ансамбъл „Езерец“ към НЧ „Никола Вапцаров“.

От 20.00 часа на специална церемония, за шеста поредна година, приятели и съмишленици на музея ще получат своя заслужен приз – почетни грамоти за популяризиране на културно-историческото наследство и дейността на РИМ – Благоевград. Музейният показ на културни ценности ще се осъществи с откриването в 21.00 часа на нова етнографска експозиция – „За народното знание, умение и вдъхновение”.

Comments

comments