Защо има разлика в цените на спалните комплекти при различните търговци?

Правило ли ви е впечатление, че спалното бельо се предлага на различни цени от различните търговци, дори когато става въпрос за привидно еднакви продукти? Днес изборът на спални комплекти е огромен и цените варират, но остава въпросът защо различните продавачи продават едно и също хасе или сатен на различни цени? Ценова политика на компанията или има друг фактор при формиране на цената?

Кое определя колко ще платим за спален комплект?

Най-важният критерий при избора на комплект от фирми за спално бельо е видът на материята – естествена или синтетична тъкан. По правило продуктите от 100% висококачествен памук са по-скъпи от всички синтетични изделия. Стандартният комплект се състои от долен чаршаф, плик за завивка и две калъфки за възглавница. Според размера на чаршафите (за спалня, единично легло или персон и половина) цената също варира.

Памучните тъкани се срещат в множество варианти, което също влияе на цената на крайния продукт. Хасе, ранфорс, памучен сатен, сатениран памук – това са все памучни материи с различно качество. Разликата идва не толкова от качеството на суровината, колкото от технологията на тъкане на плата.

Например, хасето се тъче с около 40-50 нишки на кв. см., докато ранфорсът е с 57 до 63 нишки на кв. см, като тежестта му е около 125 гр/кв. м при 130 за памучното хасе. Едната материя е по-гъсто изтъкана от другата, но в същото време е по-фина и лека. Това е основен показател за качеството на материяла и на самото спално бельо. По правило колкото по-меки и фини са чаршафите, толкова по-приятно се спи в тях.

Оптималният вариант за изработка на памучно спално бельо е хасето. Бельото от тази материя е издръжливо, устойчиво на износване и в същото време сравнително евтино. При правилна грижа комплектът ще ви служи дълги години. Този материал е най-популярен сред потребителите поради своята екологичност и добри експлоатационни свойства.

Какви са предимствата на по-скъпите памучни комплекти?

Трябва да направим уговорката, че не всички спални комплекти са изработени от 100% висококачествен памук. Някои търговци подвеждат потребителите, като ги уверяват, че изделията им са от памук, но необичайно ниската цена поражда недоумение. Обикновено това са изделия от поликотон – микс от памук и синтетични влакна.

Спално бельо, изработено изцяло от памук, се предлага в престижните и утвърдени магазини за домашен текстил. Такъв е онлайн магазинът Pilo.bg, където ще откриете спални комплекти от най-висок клас с уникален дизайн и превъзходно качество. Цените на комплектите са малко по-високи спрямо по-ниския клас продукти, но все пак много изгодни, благодарение на редовните промоции.

Предимствата на бельото от 100% памук са известни на всеки. Такъв комплект има висока устойчивост на износване и избеляване на цветовете. Чаршафите не се свиват след първото изпиране или се свиват минимално – до 3%. В зависимост от плътността на материята, бельото изсъхва бързо, а при правилно избрана програма за пране, не се нуждае от гладене.

Памучните долни и горни чаршафи имат отлична въздухопроницаемост, което позволява на тялото да се проветрява и охлажда. Високата терморегулация на завивките е важен фактор за спокойния и здрав сън. Ако не искате да се събуждате изпотени дори през зимата, избирайте много внимателно местата, от които купувате спално бельо.

Comments

comments