Защо звезди като Синди Крауфрорд, Антъни Хопкинс и Опра Уинфри не могат без чай от Ройбос

Чаят от Ройбос вече не е непозната напитка и у нас, а точно напротив – мнозина са неговите почитатели, предпочитащи не само особения му приятен вкус, но и здравословното влияние, което оказва върху нашето тяло.
Ройбос (Rooibos в превод от африкански „Червен храст“) се извлича от растението с научното си наименование Aspalathus linearis, което вирее единствено в района Кедърбърг край Кейптаун, Южна Африка.
Чаят е без кофеин и може да се пие ежедневно изстуден или топъл. Ройбос съдържа природни съединения, които имат голям антиоксидантен ефект и унищожават свободните радикали в човешкото тяло.
Казват че е добър заместител на кафето, защото макар да не съдържа кофеин е доказано неговото силно ободряващо действие. Ето затова е подходящ за хора с натоварено ежедневие и за спортисти. Не случайно храстът се използва за общо укрепване на организма, тъй като благоприятното му въздействие е цялостно. Причината е, че почти няма нещо, за което билката да не помага или лекува. Това се дължи на големия списък от флавоноиди, които съдържа.
Наред с многобройните си полезни съставки, само една чаша Ройбос ще набави необходимото дневно количество витамин С. Също така чаят укрепва костите и зъбите, запазва доброто ви настроение като неутрализира веществата, които блокират хормона на щастието серотонин, и освен че не ви лишава от добро настроение, ви прави да изглеждате по-млади.
Сред почитателите на „Червения храст“ са супермоделът Синди Крауфорд, актьорът Антъни Хопкинс и известната американска водеща Опра Уинфри, които правят чай от сушените му листа.

Comments

comments