Защо да се доверите на Интернет рекламата?

reklama-onlain

Може би все още има хора, които се съмняват в силата на Интернет рекламата и ако е така, сега ще Ви убедя какви големи възможности предлага тя за Вашия бизнес. В сравнение с традиционните, този вид реклама има много повече предимства и ще Ви запозная с най-важните от тях.

Най-голямото предимство на Интернет рекламата е, че дава възможност за таргетиране. Именно на това се дължи нейната ефективност- нейната целенасоченост, тъй като Интернет маркетингът подбира точната аудитория според възраст, пол, локация и т. н.

Друго много важно предимство на Интернет рекламата е нейната интерактивност, което означава, че всичко става на момента. Т. е. докато при традиционните реклами информацията винаги изисква да се търси допълнителна такава, тук всичко е опростено. Хората получават всичко, което търсят веднага и то само с един клик.

Измеримостта винаги е ясна в Интернет. Рекламодателят винаги знае колко пъти е била показана неговата реклама, колко време посетителите са прекарали в сайта, колко пъти е видяно дадено видео, колко са го харесали и т. н. Информацията, въз основа на тези данни, не може да бъде предоставена от нито една друга реклама, както Интернет рекламата, а тя е изключително полезна, макар и да е обобщена

Възможност за оптимизация на Интернет рекламата е още едно предимство. Ако една реклама не предизвиква кликове, значи тя е неефективна. За щастие обаче, тя винаги може да се промени, докато при традиционната една промяна би струвала твърде скъпо.

Интернет рекламата не само продава услугата или продукта, но и изгражда Интернет общество. То се изгражда само в резултат на доволните клиенти, които рекламират даден продукт несъзнателно, споделяйки го в социалните мрежи. От друга страна недоволният клиент също е в полза на компанията, тъй като има възможност да поправи грешката си.

В сравнение с традиционната, Интернет рекламата позволява да се използват най-нови технологии като таблети, смартфони и всякакви мобилни устройства.

Със съдействието на SERM

Comments

comments