Защо да изберете Интернет рекламата пред традиционната

reklama2

Ако търсите начин за рекламиране, заложете на Интернет реклама. Ще ви изтъкнем няколко причини и основните предимства.

На първо място този вид реклама има безбройна публика. В днешно време голям процент от хората прекарват времето си в Интернет, а с нарастването на информация броя на потребителите непрекъснато расте.

 Чрез Интернет реклама Вие можете изключително лесно да рекламирате услугите или продуктите си, предназначени за определена целева група.

За разлика от обикновените реклами, Интернет рекламата и ORM Ви дава лесен достъп до статистика, чрез която може да разберете колко потребители са видяли Вашата реклама, както и колко са кликнали върху нея от интерес.

 Интернет реклама не изисква голям бюджет. Тя е достъпна за всеки, дори и да разполагате с ограничен бюджет. За разлика от телевизията и печатните издания, където трябва да разполагате с максимален бюджет, тук може да имате ефективна Интернет реклама, при това да плащате за нея само в случаите, когато някой потребител кликне върху нея. Т. е. цената на една Интернет реклама се определя от броя на кликанията и интереса на потребителите към рекламираните услуги или продукти. А най-важното е, че Вашата Интернет реклама ще достигне със сигурност целевата група, към която се стремите.

Едно от предимствата на Интернет рекламата е, че излиза много по-евтино за разлика от традиционните реклами в телевизията или печатните медии, понеже е много по-ефективна. Така например, ако вложите една и съща сума за реклама в Интернет и във вестник, при всички положения печатното издание ще достигне до ограничен брой хора, а Интернет рекламата ще достигне десет пъти повече души. И причината е точното насочване към определена целева група от страна на онлайн рекламата.

Друго голямо предимство на Интернет рекламата е, че нейният обхват е по-голям. Чрез Интернет рекламата Вие можете да рекламирате не само в едно населено място, а в цялата страна, както и в целия свят. С нея пестите не само пари, но и ценно време.

 

Comments

comments