Защо всеки ден теглото ми се променя?

Един от най-често задаваните въпроси на екипа на Pompai.com, водещият сайт за висококачествени хранителни добавки за спорт и здраве на атрактивни цени, ​​е кои са тези фактори, които които влияят върху теглото ми и защо то се променя всеки ден?


Има няколко причини, поради които може да забелязвате промяна на теглото си на дневна база. Днес споделяме някои от тях:

 

Прием на въглехидрати

 

Броят на въглехидратите, които консумирате, ще повлияе на теглото ви. Не забравяйте, че 1 грам въглехидрати идва заедно с 3 грама вода.

Това е причината, поради която хората, които преминават на нисковъглехидратна или кето диета първоначално наблюдават бърза загуба на тегло (а не загуба на мазнини). Тялото изчиства задържаната вода.

Възможно е да задържате вода

Калиево-натриев баланс: ако консумирате определено количество сол всеки ден и изведнъж един ден консумирате повече, тялото ви ще задържи вода. И обратно, ако намалите приема на сол, тялото ви ще отдели вода.

Менструален цикъл: дами, месечният ви цикъл ще ви накара да задържите вода. Не се притеснявайте, това е нормално и преминава бързо.

Ниво на стрес и недоспиване: докато нивата на стрес в живота ви са високи, има по-голям шанс да задържате вода. Същото важи и за недоспиването.

Времето, когато се претегляте

 

Ако един ден се мерите в 20ч., а на следващия в 7:30ч. сутринта, най-вероятно ще наблюдавате разлики. Винаги мерете себе си по едно и също време, препоръчително сутринта.

Консумация на алкохол

 

Алкохолът може да ви дехидратира, което ще ви направи по-леки на следващия ден. Въпреки това, алкохолът често ви кара да се чувствате гладни. Ако когато пиете консумирате храни с високо съдържание на сол и въглехидрати, това несъмнено ще се отрази на теглото ви на следващия ден.

Изводи

 

Ако сте от хората, които имат навика да измерват килограмите си всеки ден, то нормалната разлика в теглото, при поддържане на килограмите, е между 2кг. и 2.5кг.

 

Съветваме ви винаги да използвате един и същи кантар, да се мерите на гладно сутрин и да записвате стойностите си.

 

И най-вероятно, щом четете тази статия, целта ви е да свалите килограми, а дневните изменения в теглото са нещо, което силно ви притеснява. Ако имате нужда от малко помощ, разгледайте нашите предложения за хранителни добавки за отслабване.

Comments

comments