Затвориха паметника на Бузлуджа заради опасни селфита

Вече никой не може да се качи на върха на паметника на Бузлуджа на височина 70 метра, съобщи Нова телевизия.

Десетки младежи се катерили по монумента, за да се снимат по ръба, на сантиметри от пропастта.

Областната дирекция на Стара Загора е поставила табели и заключила капандурата, до която се стига, за да не стане инцидент. На място вече са запечатани много впечатляващи кадри, включително и от дрон.

Да усетиш тръпката да си на ръба и да направиш невъзможния кадър – това води стотици младежи всеки ден в слънце и сняг на върха на Бузлуджа. Фотографът Радослав Първанов е един от младежите, които често може да бъде видян горе, на сантиметри от ръба.

„Много пъти съм си мислел, че всеки кадър може да ми е последен, но ако не дай си Боже се случи, то ще знам, че съм искал да направя този кадър и ще знам, че е тук. Животът е кратък”, разказа Радослав.

Именно тези думи и кадрите стреснаха областната управа на Стара Загора и реагираха. За пореден път ще бъдат поставени предупредителни табели, ще бъдат затваряни отвори, направени умишлено, за да няма достъп до паметника. Целта е да се избегнат трагичен инцидент. За щастие такъв досега няма. Това разочарова десетки, които бяха решили да го разгледат.

Входовете бяха затворени и поради още една причина – да се спрат онези, които идват с единствената цел да го разрушават. Това не е първият път, в който се затварят входовете. Последният път не издържаха дълго.

Comments

comments