Затварят част от новата отсечка на магистрала „Струма” край Дупница за ремонтни дейности

Заради ремонтни дейности на пропадналото пътно платно на магистрала „Струма“ след изхода от Дупница от днес до 19 юни пътуващите в посока София ще ползват стария път между града и Долна Диканя, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“.
В посока Дупница движението ще се извършва по магистралата без отбиване, а отклоняването на пътуващите за София ще става при 319-и километър на магистралата (на изхода на град Дупница). Включването ще се извършва при 305-и километър на „Струма“ при пътна връзка Долна Диканя. Така магистралата става с 14 километра по-къса и се създават предпоставки за сериозно задръстване в неделя, когато трафикът ще е натоварен в края на трите почивни дни.
Временната организация на движението се налага поради извършване на дейности за стабилизиране на пътното платно и подобряване функционирането на отводнителните системи при 317-и км от „Струма“. Пукнатината на магистралата се появи в началото на месеца, по-малко от две години след откриването на тази част от аутобана.
Оказа се, че причината е свлачище, причинено от интензивните мартенски валежи и снеготопенето. При ремонта ще се изградят нови отводнителните системи, с което ще се гарантира бъдеща устойчивост. Всички дейности по укрепването ще са за сметка на „Главболгарстрой“, фирмата – изпълнител на лот едно на „Струма“.

Comments

comments