Затварят за ремонт централна улица

 

Въвеждат временна реорганизация за движението на автомобили по централна улица в Благоевград. Ограничават и пешеходците по единия тротоар.

От Общината информираха, че дейностите са свързани с подмяна на водопроводна мрежа. От 1 юли е ремонтъ на западното платно на улица „Джеймс Баучер“, в участъка от кръговото кръстовище при Строителния техникум до пресечката с улица „Даме Груев“.

От понеделник се преустановява и паркирането на автомобили в участъка, а движението ще бъде пренасочено в една лента в двете посоки. Тротоарът от западната страна на улицата също ще бъде затворен за пешеходци.

С цел по-добра организация на движение, в периода от 1 до 3 юли, ул. „Даме Груев“ също ще бъде затворена за движение в участъка от ул. „Крушево“ до ул. „Джеймс Баучер“.

Ремонтът на ВиК мрежата ще бъде извършен от „БМ Груп“. Дружеството е с регистрация в село Марково. Управител е Емре Йоздемир. Защо за ремонта са пренебрегнати фирми от Благоевградско, остава тайна.

Очаква се работата на фирмата изпълнител да завърши до месец.

До края на тази седмица приключват ремонтните дейности и по подмяна на ВиК мрежата на ул. „Ванюша Валчук“ зад III ОУ, които започнаха през април тази година по проект, включен в капиталовата програма на ВиК Благоевград. Към този момент се завършват дейностите по възстановяване на тротоарите от двете страни на уличното платно. Очаква се ремонтът да реши дългогодишния проблем с амортизираната подземна инфраструктура, която създаваше предпоставки за чести аварии. Община Благоевград има готовност веднага да започне полагане и на асфалтовата настилка, за да завърши цялостния ремонт на улицата.

Comments

comments