Засилен трафик покрай Гергьовден

Засилен трафик предстои заради струпването на 3 почивни дни покрай Гергьовден. Движението ще бъде натоварено по магистралите и главните пътища, както и по входно-изходните артерии на големите градове. Mежду 16 ч. и 20 ч., се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили. Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата.
Съветът към шофьорите е да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението. Движението на превозните средства над 12 т по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 8 май /неделя/, от 14 ч. до 20 ч. За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност утре от 12 ч. до 20 ч., и на 6 май /петък/, от 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София на път I-1 (Е-79).
В случай че метеорологични условия бъдат благоприятни временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция „Петрол“/. Реверсивното движение ще се въвежда през светлата част от денонощието и при благоприятни атмосферни условия. На 8 май /неделя/ от 10 ч. до 20 ч. във въпросния участък ще има две ленти за влизащите в София. Така пристигащите в столицата водачи на автомобили ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Comments

comments