Засилен трафик от днес за празниците

Засилен трафик се очаква днес по всички главни пътни артерии в страната заради предстоящите от утре 4 почивни дни.
Над 100 000 автомобила се очаква да напуснат София днес. В столицата след обед най-натоварено да бъде движението по булевардите „Цариградско шосе“ и „Ботевградско шосе“.
Ще има засилено полицейско присъствие по всички възлови пътища и изходи на столицата. По-интензивен трафик също се очаква към морето и зимните ни курорти.
Въвеждат се ограничения за движението на тежки камиони. На 2 март между 16 ч. и 20 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали в страната, както и по най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа. Същите ограничения ще бъдат в сила и на 6 март между 14 ч. и 20 ч.
На 3 март по повод тържествата на връх Шипка се забранява транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход. Транзитният трафик ще бъде насочван към Прохода на Републиката.
14 хиляди допълнителни места ще има във влаковете в периода на почивните дни по повод 3 март. Повече вагони ще бъдат включени към съставите на композициите, които се движат по най-натоварените направления в страната. Най-много места ще има на втори, трети и шести март. Автобусните превозвачи също осигуряват повече възможности за превоз през почивните дни. Над 10 000 места допълнително са предвидени за 2 и 3 март, както и за края на почивния период на 6 март.
Удължен е срокът на билетите за отиване и връщане и те ще важат през целия период от 2 до 6 март. Двупосочният билет може да бъде с отстъпка между 10 и 30% от редовната цена, напомнят от БДЖ.
Намаления има и при автобусните фирми, като при тях билетът за отиване и връщане излиза с около 20% по-малко. Над 10 000 са допълните места в автобусите от София за 2 и 3 март, местата обаче са почти изчерпани, каза Галя Топалова от Националното сдружение на превозвачите.

Comments

comments