Започна юбилейното X издание на „Планинско рали – Благоевград 2015”

41 автомобила от страната и чужбина ще се състезават в юбилейното X издание на втория кръг от националния автомобилен шампионат на България „Планинско Благоевград 2015“. Официалното начало бе дадено днес пред Largo Mall от заместник- кмета по строителството и сигурността на община Благоевград Антоанета Робева. „От името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов искам да приветствам участниците и гостите на юбилейното издание на „Планинско Благоевград” и да пожелая успех и безавариен финал на всички екипажи”, каза в приветствието си зам.- кметът Робева.

Ралито се организира от община Благоевград, Българска федерация по автомобилен спорт и спортен клуб „Диамо“.

Председателят на АСК „Диамо“ Георги Стоянов също пожела успех на участниците, благодари, че са уважили усилията на община Благоевград и екипа и изрази надежда „ Планинско рали- Благоевград” да стане кръг от Балканския автомобилен шампионат по планинско изкачване.

Съботният ден започна с технически преглед на автомобилите, които по- късно бяха подредени на площадното пространство пред мола, където стотици жители и гости на Благоевград имаха възможност да ги разгледат, да се снимат с тях и екипажите им. Участниците в ралито от България, Гърция и Македония ще се състезават утре, от 10.00 часа като трасето отново ще бъде пътят за село Делвино. Единствената жена в ралито е Диана Стоянова от благоевградския клуб “Диамо”.

Преди старта, участници ще се включат в Националната кампания “Да засадим дърво”. Те ще засадят дръвчета в средата на трасето на разклона за мемориалния комплекс „Памет и вяра” над Благоевград и село Делвино.

Награждаването на финалистите в „ Планинско рали- Благоевград 2015” ще се състои веднага след края на състезанието.

Comments

comments