Започна се! Щракнаха белезници на няколко джебчийки в Игнатиево

Продължава полицейската блокада в ромския квартал на Игнатиево край Варна. Органите на реда са отцепили района с луксозните къщи, за които в разследване се разкри, че са вдигнати с пари от джебчийство. Има и задържани за разпит. Акцията на полицията и НАП е започнла рано сутринта. Няколко жени от ромски произход са изведени с белезници.
Спира се за проверка почти всеки излизащ от града автомобил. На изхода на Игнатиево се образуваха дълги колони от автомобили. Полицията проверява внимателно документите на всички шофьори и пътници. В града цари смут. Големи ромски фамилии са се събрали в дворовете и обсъждат полицейската и данъчната акция.

„Арестите продължават, не искам да влизам в подробности”, заяви шефът на полицията във Варна старши комисар Пашов пред Нова телевизия. Арестуваните се отвеждат в полицейското управление в Аксаково.

Старши комисар Пашов призна, че проблемът не е от вчера, а от години. Според него има проблеми в работата на полицията по тази линия.

В Трето РУП-Варна, което според джебчийките, показани в репортажа на Нова, ги прикрива, тече проверка.

„Ще проверим всички служители, не само от 3-то полицейско управление, а и в областната дирекция”, заяви старши комисар Пашов.

Преди няколко месеца граждани на Варна обявиха акция срещу джебчийките. Организаторът Калоян заяви, че повече от 1 година и 4 месеца слушат полицейска статистика, а няма заведени дела и осъдени джебчийки.

Хората се оплакват, че полицията не завежда жалбите им за кражби.

Comments

comments