Започна изграждането на втория етап на емблематичната улица „Гоце Делчев” в Банско

Кметът на община Банско Георги Икономов подписа договор за изпълнение на втория етап от изграждането на емблематичната улица „Гоце Делчев” в курорта.
Улицата обхваща района между ул. „Отец Паисий” и ул. „Христо Чернопеев”. Фирмата изпълнител, наета за строителните дейности, е Обединение „Обнова 2015”, а срокът за извършване на строително-ремонтните дейности – 150 календарни дни. 1 393 млн. лева е паричната стойност на сключения договор.
Улицата е емблематична за града поради факта, че въпреки дългогодишните искания на живущите, така и досега не е била асфалтирана. След проведено обществено обсъждане, на което ръководството на общината се допита до гражданите, бе решено да се даде ход на нейното изграждане като пешеходна зона с художествено-етнографско оформление в характерния за Банско стил. По протежение на цялата улица се подменя водопровода и канализацията, а висящите кабели от далекосъобщителните и електроснабдителни мрежи, ще бъдат свалени в изградените за целта колектори.
Първият етап на улицата, започваща от началото й на пл. „24 май” до ул. „Христо Чернопеев” е в напреднал стадий на изпълнение, като вече е направена значителна част от инфраструктурата. Съвсем скоро се очаква да бъде избран изпълнител и за оставащия най-малък участък.

Comments

comments