Започва преобразуването на най-натовареното кръстовище в Благоевград в кръгово

До дни стартират строително-монтажните дейности на новото кръстовище за кръгово движение в Благоевград. То се намира между улица „Владо Черноземски“, бул. „Васил Левски“, бул. „Джеймс Баучер“ и ул. „Христо Татарчев“. Строителното разрешение влезе в сила от 01 юли ,а строително-монтажни дейности ще започнат в понеделник (11 юли). Те ще протекат поетапно, като първоначално ще бъде затворен участъкът между ул. „Крушево“ и бул. „Джеймс Баучер“.
Въведена е организация на движението, която е съгласувана с КАТ „Пътна полиция“ и РСПБЗН. С цел улесняване на гражданите ще бъдат поставени указателни табели за мaршрутите, които могат да бъдат използвани по време на изграждането на новото кръстовище за кръгово движение. Автомобилите ще преминават по близките улици, като движението по тях ще се извършва двупосочно. По обходните пътни артерии няма да бъде позволено паркирането, като моторните-превозни средства, в нарушение, ще бъдат репатрирани. Автобусите от градския транспорт ще минават по бул. „Димитър Солунски“, Джеймс Баучер“ и ул. „Владо Черноземски“.
Реконструкцията се налага с оглед сериозните задръствания и реалните предпоставки за пътно-транспортни произшествия,застрашаващи живота и здравето, както на водачи на МПС, така и на пешеходци. Към момента пътното съоръжение е най-натовареното в общината, като резултатите от последното проучване сочат, че приблизително на час през кръстовището минават 1962 автомобила. Целта е, след ремонта, пропускваемостта на автомобилите значително да се увеличи.
Преди дейностите по преобразуване на кръстовището да бъдат завършени, на място ще бъде подменена ВиК мрежата до ул. „Крушево“, която в момента е амортизирана. По този начин проблемът ще бъде решен комплексно.
Идеята е чрез преобразуване на кръстовището в кръгово да бъде облекчен автомобилният трафик в града.С направената корекция, потокът от коли ще преминава от кръговото на ул. „Иван Михайлов“, през това на III ОУ „Димитър Талев“, през новоизграденото кръстовище, като ще продължава през това на „14-ти полк“, през ЗМК и преди село Изгрев.

Comments

comments