Започва дарителска кампания за ремонт на покрива на инфекциозно отделение

На пресконференция днес кметът на община Благоевград Илко Стоянов и изпълнителният директор на „МБАЛ – Благоевград“ АД д-р Огнян Митев отправиха апел към благоевградчани да се включат в дарителската кампания за ремонт на покрива на инфекциозно отделени.

Лечебното заведение за болнична помощ, „МБАЛ – Благоевград“ АД е акционерно дружество с търговска дейност, финансира се от Националната здравноосигурителна каса и получаваните финансови средства са недостатъчни за покриване на разходите.

Кметът Илко Стоянов поясни, че се налага да подкрепим и помогнем в създалата се ситуация с разпространение на коронавирусна инфекция. Акцията по дарение е превантивна мярка.

„Трябва да предприемем бързи действия с подсигуряване на необходимите условия за лежащо болни, предвид пандемичната обстановка в страната и идваща нова вълна на коронавирусна инфекция.“ – заяви кметът Илко Стоянов.

В МБАЛ-Благоевград се лекуват пациенти с инфекциозни заболявания не само от община Благоевград, но от цялата Благоевградска област, включително и от съседната Кюстендилска.

Болничният директор д-р Огнян Митев също апелира за подкрепа от обществеността и заяви, че е започната процедура за ремонтни дейности, необходимите средства са близо 80 000 лв.

Дарителската сметка на МБАЛ – Благоевград е посочена на сайта на болницата –> http://www.mbalblagoevgrad.com/

Comments

comments