Запорираха хотелите на Цветан Василев

НАП продължава трескаво да запорира фирми, свързани с Цветан Василев. Под ударите на данъчните попаднаха и хотелите на банкера, обединени във веригата „Сана спейс“. На 1 април в Търговския регистър е вписан запор на акциите на компанията, притежание на „Корси маунти ризорт“. Постановлението е издадено от публичния изпълнител Мария Попова, пише „Преса“. Под шапката на „Сана спейс“ влизат четиризвездният СПА хотел в Хисаря с капацитет 100 легла, част от петзвездния комплекс „Сана парк“ в Св. Св. Канстантин и Елена, тризвездният хотел „Глициния“ в Златни пясъци, четиризвездният „Белмонт“ в Пампорово, „Вила Калина“ в Банско и две къщи за гости в Боженци.

До момента НАП е наложил запор на 11 дружества, свързани с Цветан Василев – БТК, „Дунарит“, „НУРТС“, „Бромак“, „Фина-Ц“, ТЦ-ИМЕ и др. Данъчните взимат превантивни мерки, след като стана ясно, че белгиецът с руски паспорт Пиер Луврие ще придобие за 1 евро стратегически компании на банкера.

Преди седмица Комисията за защита на конкуренцията започна проверка на сделките и поиска документи от въпросните дружества, включително от TV7, ГАРБ и хотелската верига „Сана спейс“.

Comments

comments