Задържаха производителя на алкохола, убил четирима мъже в Якоруда

Установен и задържан е мъжът, който е дал ракията, убила четирима мъже в Якоруда и пратила в болница още толкова. Това е 46-годишният местен бизнесмен Т. М., съобщиха тази сутрин от ОД на МВР Благоевград. Той е задържан за 24 часа.

От областната дирекция на полицията внесоха и още яснота около инцидента. Първите двама мъже издъхнали от алкохола-убиец още в събота в Якоруда. Служителите на реда установили, че те пили от алкохол, предоставен именно от Т.М. Вчера около 18:40 часа в Спешния център в Разлог е приет 40-годишен мъж от Якоруда също със симптоми на алкохолно отравяне, който по-късно починал. Около 20:00 часа вчера от Разлог е получен втори сигнал за потърсена медицинска помощ от мъж от Якоруда, който също е починал.

До момента настанени за лечение са четирима мъже на възраст 26, 52, 36 и 37 години. Всичките са със симптоми на алкохолно отравяне и са хоспитализирани в МБАЛ-Благоевград.

Т.М. ще бъде разследва за извършено престъпление по чл. 350, ал.3 от Наказателния кодекс, който гласи:

„Който изготви храни или питиета, предназначени за общо ползване, по такъв начин, че в тях се създават или попадат опасни за здравето вещества, както и онзи, който продава, предлага за продан или по друг начин тури в обръщение такива храни или питиета, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

(3) Ако от деянието по ал. 1 и 2 е последвала средна телесна повреда за другиго – наказанието е лишаване от свобода до шест години, ако е последвала тежка телесна повреда за другиго – лишаване от свобода от една до осем години, а ако е последвала смърт – лишаване от свобода от три до петнадесет години.“

Работата по случая продължава.

Comments

comments