Задържаха повторно собственика на фабриката за маслини в Благоевград Йоанис Козас

Гръцкият бизнесмен,собственик на фабриката за маслини в Благоевград, Йоанис Козас, днес е трябвало да бъде задържан, с прокурорско постановление за арест ,заради   образувани срещу него  дознания за шофиране след употреба на наркотици и притежаване на незаконни боеприпаси, пише Struma.com. Той е и лицето, посочено като поръчител на зверския побой над бившата му съпруга, Стефка Терзийска.

След като влязъл в полицията обаче Козас, който бе освободен преди дни след 24 часово задържане, се почувствал зле, закаран е в Спешно отделение на МБАЛ Благоевград, след което е настанен в болница, научи Struma.com.

Припомняме, че Йоанис Козас бе спрян с автомобила си за проверка по пътя за с. Дъбрава, където е къщата му. Извършен бе тест за наркотици, който е дал положителна проба.

Оказало се, че шофира след употреба на марихуана. Последваха обиски в обитавани от него имоти, където бяха намерени оръжия и боеприпаси.  Той беше задържан, но освободен след 24 часа ,отново със здравословни оплаквания.

Според семейството му, синът му Коста и бившата му съпруга Стефка, той е поръчител на побоя върху нея, станал преди около месец и половина посред бял ден, в центъра на града. Жената бе нападната и жестоко пребита пред дома и от 21-годишния  Кирил Лукаров.

Бишзнесдамата Стефка Терзийска обвини като поръчител Йоанис Козас и заяви, че била подлагана на системен тормоз в продължение на години. След побоя жената загуби зрението на едното си око. Дали днешното му задържане има връзка с побоя над Стефка Терзийска, или е свързано с двете други дознания е неясно. Въпросът, който благоевградчани си задават е дали арестуваният извършител на побоя Лукарски е проговорил за поръчителя и  има ли връзка днешното постановление с побоя над Терзийска?

Очаквайте подробности!

Comments

comments