Задържаха двама спецполицаи, заради вземане на пари от незаконни имигранти

Двама полицаи от „Специализирани полицейски сили“ при СДВР са задържани заради вземане на пари от незаконно пребиваващи чужди граждани, съобщават от МВР. Двамата са 24-годишни, на младши изпълнителски длъжности.
Под ръководството на Софийска градска прокуратура на 5 август е проведена акция, при която са били задържани двама служители на МВР, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство. Операцията е относно подадена информация от потърпевши, че двамата участват в присвояване на пари от незаконно пребиваващи чужди граждани на територията на България.
След подаване на сигнала, незабавно е проведена съвместна операция с участието на служители от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, СДВР и Държавна агенция „Национална сигурност“. В хода на действията, които се наблюдават от прокурор в СГП, първоначалната информация е потвърдена.
Двамата са привлечени като обвиняеми по образуваното в СГП досъдебно производство за това, че са използвали служебното си положение, за да си набавят противозаконна облага.
Следствените действия по случая продължават.

Comments

comments