Задържаха българин, облепен с хероин за 200 хил. лв

1, 538 кг хероин в пакети, облепени по тялото на мъж и в ръчната му чанта откриха и иззеха при съвместни действия служители на митнически пункт Лесово. Нарушителят е български гражданин, пътувал сам с лек автомобил с българска регистрация от Турция за България.
На МП Лесово автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка при съвместни действия на служителите от Агенция „Митници“, ГДБОП и „Гранична полиция“. При митническата проверка на колата, включително и с рентгенова апаратура, не са открити тайници или съмнителни обекти. При извършения личен преглед на шофьора митническите служители откриват, че около кръста му са увити с тиксо два пакета, съдържащи прахообразно вещество. От чантата, която е носел през рамо, е иззет още един пакет с кафеникав прах. При извършения полеви наркотест веществото и в трите пакета реагира на хероин.
Шофьорът е задържан. Срещу него е образувано досъдебно произвоство по чл. 242 ал. 2 от НК по описа на Митница Бургас, което се провежда от резследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.
Наркотикът с общо тегло 1, 538 кг е иззет. Това количество е достатъчно за 15 000 дози на черния пазар, а стойността му по цени на съдебната система е до 200 000 лв.

Comments

comments