Журналисти се сбиха пред сградата на ЕС в Скопие

Журналисти си размениха удари пред сградата на мисията на ЕС в македонския град Скопие, докато чакаха пресконференцията на еврокомисарят Йоханес Хан след края на лидерската среща за решаване на политическата криза, предаде македонското електронно издание Telegraf. В сбиването са участвали журналистът и собственик на електронното издание Мактел Саше Ивановски – Политико и репортерът от телевизия Сител Александър Спасовски – Сарма
В интернет се появи и видео от инцидента. На него може да се види как Ивановски се опитва да заснеме Спасовски с мобилен телефон. Той се връща към него и му удря силен шамар.
Наскоро отново имаше инцидент между журналисти, в който участваше Саше Ивановски – Политико. Тогава той посрещна водещия на предаването „Яж бюрек“ Янко Илковски и се опитваше да му зададе въпроси, заснемайки го с мобилен телефон. Илковски го напръска с лютив спрей, след което започна гонене из Градския парк в Скопие. Ивановски е известен с това, че нахлува на различни пресконференции и събития и задава въпроси на министри и журналисти, свързани със записите от подслушвани телефонни разговори, показани от опозицията като Ивановски ги заснема с мобилен телефон.

Comments

comments