Жители от различни сандански села вече ще могат да получават до дома си прясно приготвена храна

Жителите на селата в Санданския край – Петрово, Калиманци, Враня, Катунци, Яново и Хърсово вече могат да получават до дома си прясно приготвена храна. Тази нова услуга, която се осъществява в района на селата от община Сандански стартира в началото на този месец по инициатива на кмета на общината Андон Тотев.
Това се случи, след като много хора изразиха желание си да се включат към Домашния социален патронаж. От началото на август вече има записани около 120 жители, предимно възрастни хора, които имат нужда от социалната услуга.
Месечната цена на човек се определя според пенсията, която получава и варира от 68 до 75 лева месечно. Освен, че ястията са разнообразни и съобразени с всички изисквания за качество и контрол има, е помислено и за създаване на специални менюта за диабетици, тъй като много от потребителите са болни и се нуждаят именно от специализирана храна.
Въвеждането на новата услуга ще разшири обсега на домашния социален патронаж и ще повиши качеството на живот на хората, които се нуждаят от грижи и здравословна храна.

Comments

comments