Жители на „Струмско” се вдигнаха на нов протест срещу фабриката за брикети

Жители на благоевградския квартал „Струмско” излязоха на протест днес срещу брикетната фабрика в квартала, това е вторият организиран протест, след като преди година хората се обединиха около идеята. Всекидневно хората са подложени на терор заради задушливата миризма и гъст дим, които изпуска фабриката.
Когато излязоха преди година гласът им остана нечут, сега отново протестират срещу замърсения въздух и бездействието на институциите. Във видео материала хората разказаха с подробности за дискомфорта и неудобството, което им създава фабриката.

Поканени бяха и РИОСВ и представители на Община Благоевград, но никой от тях не се появи, което разочарова още повече протестиращите. Оказва се даже, че след като протеста беше обявен публично преди дни, върху един от организаторите- Сергей Лазаров са правени опити за натиск във връзка с организацията, повече за това разказва самият той в следващото видео:

Жителите на Струмско бяха подкрепени и от хора живеещи в други части на града, които се чувстваха съпричастни към притесненията им, защото друга фабрика оказва същото влияние и върху тях:

Дали общината и отговорните институции ще си свършат работата предстои да разберем!

Comments

comments