Жители на Сандански питат: Кога прокуратурата ще провери действията на Тотев и обществените поръчки в Сандански?

Администраторите на страницата във фейсбук- “ АНТИкорупция Сандански“, питат възмутени дали прокуратурата помни нарушенията на кмета на Сандански Андон Тотев.
„Прокуратурата се е самосезирала след репортажа на Нова телевизия за проверка на всички обществени поръчки в общ. Петрич, възлагани от кмета Вельо Илиев. А, кога ще направи това за феодалния владетел на общ. Сандански, Андон Тотев?“, питат още хората, изразяващи активната си гражданска позиция, чрез администрираната от тях страница в социалната мрежа.
Те напомнят още, че Комисията за защита на конкуренцията преди три години санкционира със105 946 лева санданския кмет, заради допуснато нарушение в рамките на договаряне на обществена поръчка. Оказва се, че тогава само една медия в региона е отразила случващото се, а именно Дарик радио.“Над останалите бе спусната плътна информационна завеса . Тази глоба от 105 964 лв. се плати със средства на общинския бюджет, събрани от данъците на наивното и послушно население в община Тотевград.“, пишат още те.
След производство, образувано от експертите в Комисията веднага след депозирана жалба от управителите на участвалото с по-добра оферта столично дружество „Мостремонт 97″, разбира се, както ще прочетете в статията, поръчката е била възложена на една от двете приближени на кмета фирми – БЕТОН ЕООД, собственост на Дончо Червенков от с. Драката. 99% от строителните обществени поръчки кметът подарява на БЕТОН ЕООД и Аделина Стил 99 ЕООД, и то през цялото му 12-годишно кметуване. И всичките с предварително-уредени търгове. „Толкова очевадно, че никой прокурор от измислената българска прокуратура да не се осъмни в нагласеността им. ..?! Както многократно тук сме писали, това не е ставало, защото представителите на тази институция и на останалите органи на свръх-корумпираната правораздавателна българска система са се захранвали редовно през всичките тези години с рушвети от левунския дерибей.“, гневят се хората.
Логични са всички въпроси, които хората задават, както е оправдан и гнева им, ако нещата в община Сандански наистина са толкова критични.Нормално е след като кмета на Петрич и действията му бяха осветлени, жителите на Сандански да искат това да се случи и при тях.
В голяма част от общините в Пиринско се случва същото и на хората вече им е омръзнало от беззаконието и наглостта на властимащите. С интерес ще проверим и следим информацията, която се отнася до подобни нарушения в Сандански и цялата област, за да може това да достигне до повече хора и по един или друг начин да се ограничи възможността на градоначалниците да злоупотребяват с доверието на избирателите си.

Ако вие имате подобна информация, отнасяща се за злоупотреби и нередности , можете да подадете сигнал до нашата редакция на ел.поща : blagoevgrad-news@mail.bg

Comments

comments