Жителите на Гърмен: Кое е по-важно, законите на България или препоръките от Брюксел

В Гърмен напрежението отново е напът да ескалира, след като събарянето на незаконни постройки беше прекратено по препоръка на съда в Страсбург. „Чувстваме се излъгани, кое е по-важно – някакви препоръки от Брюксел или Хелзинки или спазването на законите в България“, заявиха пред ТV7 протестиращите срещу спирането на незаконните постройки в Гърмен.
Протестиращите отправиха призив гражданите да се съберат на 18 юли в София, за да покажат, че народът е този, който има властта да избира каква страна да бъде България. И призоваха премиера Бойко Борисов да спазва законите в държавата.
Минка Капитанова (кметът на Гърмен) обеща пред хората, че къщите ще продължат да бъдат събаряни, включително и днес. Тя обясни, че нямат общински жилища и не може да предостави покрив над главите на семействата от двете къщи, които трябваше да бъдат съборени днес. Тя е потърсила помощ от областния управител и очаква отговора му.
„Башев, който си построи хотел, да си ги вземат в хотела”, заяви един от протестиращите по адрес на бившия кмет Ахмед Башев.
Някои от тях казват, че на обитателите на незаконните постройки са предлагани жилища, но те отказвали нарочно да се настанят в тях, защото това ще значело да се отделят от общността.

Comments

comments