Жестоко меле на площада в село Габарево

Кърваво меле на площада в село Габарево се разигра тази сутрин. В боя са участвали над 30 души. Двама от тях са настанени в болница с множество травми, но без опасност за живота.
Сутринта при полицейския инспектор за подпис по пробация трябвало да се яви мъж, известен като Яшко. На маса в кафенето пред кметството обаче бил седнал неговият враг Ариф.
Не им е било нужно да говорят, а направо извадили от каруците си брадви и колове, с които започнали да се бият. Бързо към тях се присъединили други роднини от двата рода.
Тогава настанал истински хаос. Местният полицай веднага излязъл и се намесил, но боят ставал още по-ожесточен. Тогава се наложило той да стреля във въздуха, разказа собственикът на кафенето.
За минути площадът се облял в кръв. А хората, станали свидетели на сбиването им, се наложило да пият успокоителни.
Минути след началото на боя, от полицейското управление в Павел Баня идва подкрепление. Бързата намеса на полицията е предотвратила по-страшно меле.
Според кмета на селото фамилията на Яшко била много проблемна. Те били единствените роми, които създават проблеми в селото. Именно заради това населението на Габарево започна подписка за изселване на рода.

Comments

comments