Жена с 14 присъди, ще лежи още 10 години, задигнала 55 хиляди лева от баби с фалшиви обещания

Жена на 67 години, която досега има издадени 14 присъди, ще лежи още 10 г. в затвора за измами. Лицето Славка Тодорова получи окончателната си присъда от Окръжния съд в Благоевград.
От юли 2011 г. до май 2012 г. тя e измамила пет жени от Петрич на възраст от 77 до 82 г. като им вземе общо 55 хил. лв.
Измамничката, която е от Бобов дол, вдовица с 10 деца, пристигнала в града, наемайки квартира. На възрастната хазяйка обяснила, че върти бизнес с фирми от Гърция, но има много връзки и в различни институции у нас. Взела от 79-годишната Любка близо 4000 лв., за да „издейства“ на нея и мъжа й по-високи инвалидни пенсии.
Следващите жертви на Славка станали още четири стари баби. На тях обещала, че също ще им осигури по-високи пенсии, но от Гърция. Жените били роднини и съседки на първата измамена. На една жените допълнително далата думната си, че ще доведе гръцки бизнесмен, който да купи на добра цена неин имот. Наложило се пенсионерките да теглят заеми, да си продават златните зъби и пръстени, както и да взимат от синове и дъщери, за да набавят исканите суми от Славка.
Най-сериозно са „изгорели“ две от жените които й дали 32 хил. и 18 хил. лв. След като няколко месеца ги лъгала, че всеки момент ще им уреди документите, изчезнала. Едва тогава жените се усъмнили и разбрали, че са измамени.
Славка била заловена и се оказало, че вече е лежала в затвора и има 14 присъди за подобни измами от различни краища на страната. Докато бъде разкрита за деянията си в Петрич, тя успяла да извърши още няколко такива в други градове и вече лежи за пореден път в затвора.
Районният съд в Петрич постанови 10 г. лишаване от свобода на виновната при строг режим.

Comments

comments