Жена стана шеф на затворите

От днес Гергана Георгиева е назначена за главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН). За първи път ръководството на системата се поема от жена. Това стана със заповед на министъра на правосъдието Екатерина Захариева.

„Работила съм с повечето от вас през последните години и се надявам с общи усилия и личната отговорност на всеки от вас да работим в екип“, обърна се Гергана Георгиева към състава на ГДИН.

Гергана Георгиева е юрист по образование. Досегашната й работа бе в администрацията на Омбудсмана на Република България, където 5 години бе служител в дирекция „Национален превантивен механизъм и основни права и свободи на гражданите“. Това е дирекцията, която извършва проверки в местата за лишаване от свобода.
В периода от 2007 до 2011 г. Георгиева е била инспектор-юрист в Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, териториална дирекция „София-град“. От 2000 до 2007 г. е разследващ орган в МВР, а преди това е работила в сектор „Криминална полиция“ на Пето РУП-СДВР, в Главна дирекция „Полиция“ и в ОДМВР-Кюстендил. Кариерата си започва в окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура-Кюстендил.

За постигнати високи резултати досегашният и.д. гл. директор Свилен Цветанов бе награден от министър Екатерина Захариева. Той остава в екипа на новото ръководство като заместник-главен директор на ГДИН.

Comments

comments