Жега създава неудобство на пътниците, пътуващи с БДЖ

Високи температури морят и пътниците, пътуващи във влаковете. Причината – част от железниците пътуват без климатик. Екип на Нова телевизия реши да измери температурата в купетата.
Начална точка е гарата в Първомай, където горещината е непоносима, там термометърът показва 37 градуса по Целзий. Екипът се качва в сравнително нова дизелова мотриса “Siemens Desiro”. Влак с определени удобства, но и един съществен недостатък – без прозорци, които да се отварят, тъй като е проектиран да се движи с климатик. И ако той не работи, в един момент комфортното пътуване се превръща в истински ад, особено ако има повече пътници в купетата. Термометърът показва точно 34.7 градуса по Целзий, а кондукторът казва, че климатикът е повреден.
При аналогична ситуация в страни като Германия, където тези дни отчетоха рекордни горещини, железниците отмениха десетки влакове. А преди няколко години германските железници изплатиха почти 3 милиона евро обезщетения на пътници, жертва на неработещи климатици в експресите “InterCity”.

Comments

comments