/СНИМКИ/ Евродепутатът Андрей Новаков в Благоевград: Кандидатстването за европейски проект трябва да е лесно,колкото да си поръчаш кафе

dav

Кандидатстването за европейски проект трябва да е лесно, колкото да си поръчаш кафе. Когато отвориш един регламент, той трябва да бъде лесен за четене, като вестник“, подчерта евродепутатът Андрей Новаков. В Благоевград той участва в дискусия за бъдещето на европейската политика на сближаването и за  следващия дългосрочен бюджет на ЕС.

В пряк разговор с кметове, представители на държавни институции и неправителствени организации, Андрей Новаков посочи основните приоритети на новата политика на сближаване: по-интелигента Европа, по-зелена Европа, по-добре свързана Европа, по-силна Европа и Европа – по-близо до гражданите. В качеството му  на главен преговарящ от страна на Европейския парламент по бюджета на ЕС след 2021 година, Новаков посочи, че с 8%  или близо 2 милиарда лева ще нараснат средствата, които ще получи България в новия програмен период. „Политиката за сближавате е политика за хората“, подчерта евродепутатът.

Видеообращение към участниците във форума отправи и българският еврокомисар Мария Габриел.

Андрей Новаков връчи грамоти за добра работа по европроекти на представители на общините и на управителя на Благоевградска област Бисер Михайлов.

4

1 (1)

Comments

comments