Йордан Динов е бил създателя на неправителствената федерация за борба с футболната тото мафия „Федербет” /ВИДЕО/

Българинът Йордан Динов е бил инициатор за създаването на неправителствена федерация за борба с уговорените мачове „Федербет”. Новината разкри пред БТВ майката на показно разстреляния с шест куршума в центъра на София на 4 април 2012 година бизнесмен.Генералният секретар на „Федербет” – Франческо Баранка обявил на Венета Динова(майка на убития Йордан Динов), че именно той е инициатора за създаването на организация за борба с тото мафията.

В памет на обявения в България за хазартен бос Йордан Динов, два пъти в годината се провеждат футболни турнири в Италия и Брюксел с участието на ръководни фактори от Европарламента, магистрати и прокурори .Причината е че 19 месеца след убийството му на форум за черното тото в Европейския парламент категорично е подчертано, че българина е бил убит заради активните си действия срещу незаконните залагания и борбата с манипулираните мачове. До този момент са организирани четири мемориални футболни турнира в негова чест. Родителите на екзекутирания Динов са пропуснали само първия турнир, защото българските евродепутати не са ги информирали.Демонстративният мач се е провел в Брюксел с участието на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и Оли Рен.

Хазартен бос или борец срещу тото мафията е бил Йордан Динов ? – темата продължава в понеделник от 20:00ч в „Зона спорт” по RING.BG с цялата драматична и емоционална изповед на почернената майка Венета Динова,която говори за първи път пред българска медия след екзекуцията на сина и.
/btvnovinite.bg

Йордан Динов

Comments

comments