Публикуваха 20-те градове в света, които са най-застрашени от терористични атаки

Никой, никъде не е застрахован от тероризъм, каквито и мерки да правят националните правителства, за да избегнат посегателство над невинни човешки животи.
Анализ, който обхваща повече от 1300 обекта в целия свят, е класирал 20 градове, които са най-заплашени от тероризъм и там е препоръчително да не пътувате.
Сред заплашените локации за най-заплашен град в Европа е обявен Белфаст, съобщава „Индипендънт“. Той е поставен на 90-то място.
Най-опасното място е Багдад. Там само за една година са били извършени 380 атаки, довели до смъртта на 1141 души и раняването на други над 3600.
Анализът включва и 12 столици по цял свят, които са с „повишен риск“ от терористични атаки. В това число са включени и Найроби в Кения и Лагос в Нигерия.
По отношение на европейските столици – Париж се нарежда на 97-о място като с „високорискова“ заплаха, след като през януари бе нападната редакцията на сатиричното издание „Шарли Ебдо“ и 17 души загубиха живота си.
Гръцката столица Атина е на 113-о място. Лондон пък се намира на 400-но място, тъй като там са липсвали заплахи от 2005-а година. Товава серия самоубийци-атентатори атакуваха метрото в английската столица.

Това са първите 20 населени места, заплашени от терористични атаки:

Багдад, Ирак
Мосул, Ирак
Ал Рамади, Ирак
Бакуба, Ирак
Киркук, Ирак
Ал Хила, Ирак
Пешавар, Пакистан
Бенгази, Либия
Куета, Пакистан
Хасу Кхел, Пакистан
Джалалабат, Афганистан
Кандахар, Афганистан
Кабул, Афганистан
Могадишу, Сомалия
Кербала, Ирак
Карачи, Пакистан
Жос, Нигерия
Абужа, Нигерия
Сана, Йемен
Дохук, Ирак

Comments

comments