Ердоган: Жените-кариеристки са непълноценни

Жените, които отказват да раждат деца в името на кариерата си, са непълноценни. Изказването направи турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред Асоциацията „Жени и демокрация“ в Истанбул, съобщава bTV.
Държавният глава разясни, че подкрепя идеята жените да се реализират професионално, но подчерта, че кариерата не трябва да бъде „пречка“, за да станат майки. Преди седмица Ердоган призова мюсюлманите да отхвърлят контрацепцията и да правят повече деца.
В телевизионно обръщение на 30 май държавният глава заяви, че нито едно мюсюлманско семейство не трябва да мисли за контрол на раждаемостта или за семейно планиране. Неговата Партия на справедливостта и развитието е основана на ислямистки принцип и голяма част от последователите й са консервативни мюсюлмани, отбелязва ВВС. Самият Ердоган е баща на 4 деца.
„Жена, която се отказва да ражда деца с довода „Аз работя“, означава, че тя се отрича от своята женственост. Това е моето откровено мнение. Жена, която се отказва от майчинството и от домакинската работа, рискува да загуби свободата си. Тя е непълноценна и е половин човек, независимо колко успяла е в света на бизнеса“, заяви Реджеп Тайип Ердоган.

Comments

comments