Експерт по сигурност и антитероризъм за обира на банковия клон в Айтос: Очевидно става дума, че нещо ги е възпрепятствало да откраднат повече

Експертът по сигурност и антитероризъм Славчо Велков коментира в „Здравей, България“, че цел на крадците на банковия клон от Айтос не е била тази сума. Очевидно става дума, че нещо ги е възпрепятствало да откраднат повече.
„Залогът трябва да е много по-висок, за да използваш такива средства, включително и да си позволиш да стреляш. Това е престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. При определени условия това може да се превърне в заложническа криза и не дай си Боже и в трагедия със загуба на човешки живот“, на мнение е Велков.
„Явно тези хора са имали достатъчно информация за наличието на сумата в брой, която не е толкова обичайна за малки банкови клонове в такива градове. Тяхната цел е била много по-голяма, но нещо не е сработило“, поясни още експертът.
„Служителите и охранителната фирма са реагирали както трябва. В един модерен клон не се държат много пари и това е тенденцията в света. Най-високо стои сигурността на служителите и клиентите“, даде и своя коментар шефът на банката Левон Хампарцумян.
Все още не се споменава информация за открадната сума, защото предстои да се направи ревизия.

Comments

comments