Експерт за ръчната граната срещу бившия депутат: Опитват да сплашат Ламбовски!

Експертът по взривовете и антитероризма полк. Иван Бояджиев коментира ръчната граната, която беше поставена на дръжката на джипа на бившия царски депутат Димитър Ламбовски. „Несериозно е, със сигурност не са искали да го убият“, коментира Бояджиев пред bTV.
„Със сигурност става въпрос за сплашване. Ако са искали сериозно да взривяват колата му, нямаше да закрепят гранатата така, че да може да я види“, отсече полковникът. Според него най-горещо е в енергетиката, защото там има най-сериозни интереси.

Според него Петко Сертов е една мътна фигура. „Видяхте колко неща се случиха около него, има ли изтекли информации от ДАНС, когато той беше нейн шеф – има ли нещо с Димитър Ламбовски, няма ли, защо избяга в чужбина и така нататък. Според експерта по антитероризъм цялата истина около Сертов няма никога да се разкрие“, заяви Бояджиев.
Бояджиев се върна назад в годините и коментира как зам.-министър на енергетиката е получил картичка-бомба. Когато я отворил, тя избухнала и го обезобразила. „Беше в миналия век, но още го помня“, върна се назад в годините полк. Иван Бояджиев.

„Аз съм убеден, че в България има терористи, свързани не само с „Ислямска държава“, но и представители на „Ал Кайда“ и други организации. Сигурно има и такива лица, които се намират на наша територия дългосрочно, но едва ли някога те ще бъдат разкрити“, коментира още експертът. Според Бояджиев подобни терористични организации смятат и използват България като една транзитна страна, на чиято територия може да дойдат безпроблемно и след това спокойно да се отправят и към страните от Западна Европа. Според него все още сме доста далеч от ситуацията и акцията, която се случи в Македония.

Бояджиев заяви, че е било грешка изтичането на информацията от службите относно издирваните двама души, заподозрени в принадлежност към терористични групировки. „Ако става въпрос реално за криминален случай трябваше да ги издирят и заловят без много шум, ако пък случая се окаже в крайна сметка сериозен, то след изтичането на информацията хората може и да не повярват на органите, когато накрая обявят истината по въпросното издирване“, завърши експертът по антитероризъм.

Comments

comments