Екипът „Томов“: Отчет за 100 дни управление и нови данни за КПКОНПИ и Спецпрокуратурата

КПКОНПИ и Спецпрокуратурата  ще разследват общинското дружество „БЛАГОЕВГРАД ИНВЕСТ 2016“ ЕООД,  това стана ясно от пресконференцията на кметския екип,  днес.

Официалният повод за срещата с журналисти бе свършеното от екипа на Томов, за първите 100 дни управление. Като извън отчета, отново бяха огласени част от резултатите, от явно продължаващата ревизия, която се извършва от началото на мандата на  Р. Томов.

Сред най-интересните въпроси, които бяха повдигнати  бе  този , кои  бивши служители от общинска администрация Благоевград,   са били  назначени на граждански договори в общинското дружество „БЛАГОЕВГРАД ИНВЕСТ 2016“  ЕООД,  от където са преведени стотици хиляди левове, под формата на  допълнителни възнаграждения за периода 2016 г.- 2019 г.  От така поднесената информация стана ясно само, че бивши зам.-кметове на Община Благоевград получавали по 4000 лв. над заплата си.

„Има списък с платени възнаграждения от екипа на г-н Камбитов  в периода 2016 -2017 г., като едното възнаграждение е за 56 600 лв., другото е за 50 600 лв. за следващия човек от йерархията на Община Благоевград“, намекна Томов без повече подробности.

През 2016 год.,  фирмата е извършвала ремонти,  без да е имала подобни права, а на по-късен етап  е сключвала договори за СМР,  граждански договори и договори за услуга с външни лица и фирми, за  които на са се провеждали процедури по ЗОП.
През 2016-2017 година, през общинското дружество,  са изплатени близо 1,5 млн. на благоевградска фирма за ремонт на дневни ясли. Поръчката  официално е възложена на „Благоевград Инвест“,  без търг или конкурс, а тя възлага дейностите на друга фирма, отново без търг.

За пореден път обаче,  екипа на кмета не пожела, да внесе повече яснота относно визираните фирми и служители, като поясниха единствено, че данните са предадени в КПКОНПИ и Специализирана прокуратура.

 

 

Comments

comments