Екзекутираха министъра на отбрана в Северна Корея, заспал на армейско събитие

Южнокорейското разузнаване съобщи днес, че в Северна Корея е екзекутиран министърът на отбраната, обвинен в измяна, нелоялност и неуважение към лидера Ким Чен-ун, защото заспал на армейско събитие в негово присъствие, предадоха световните агенции.
Служители на южнокорейското разузнаване информирали парламентарна комисия на закрито заседание за екзекуцията в Северна Корея.
Севернокорейският министър на отбраната Хьон Йон-чол бил уволнен и след това екзекутиран от наказателен взвод, посочват южнокорейски медии. На екзекуцията на 30 април присъствали стотици висши представители на режима в Пхенян, посочва Франс прес. Според Асошиейтед прес и ТАСС екзекуцията била извършена със зенитно оръдие.
Според южнокорейското разузнаване от началото на годината в Северна Корея са екзекутирани 15 висши служители, посочва ДПА.
Той получи смъртна присъда от военен съд, която беше приложена веднага.
През декември 2013 г., след публичен съд бе екзекутиран за измяна, антипартийна дейност и морално разложение чичото на севернокорейския лидер Чан Сон-Тхек, който дотогава беше смятан за негов наставник.

Comments

comments