Един час отсрочка преди да започне събарянето на 4-те незаконни постройки в „Кремиковци“

Един час – това е отсрочката, дадена преди да започне събарянето на 4-те незаконни постройки в ромската махала в Гърмен съобщава “Фокус”. Информацията е разгласена от представител от община Гърмен.
Решението бе взето на срещата, на която присъстваха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който се срещна с кмета на община Гърмен Минка Капитанова, служители на ДНСК, полиция и жандармерия. Само преди минути роми от първата къща започнаха да прибират багажа си. Пожарни коли, линейка, полиция и жандармерия са разположени на входа и изхода на кв. „Кремиковци”.
В една от къщите, определена за събаряне са се събрали около 10-ина деца и жени, които казаха, че няма да излязат и булдозерите да ги затрупат живи в дома им.
Иван Манолов от Ракитово, участвал в свободни народни борби, изпя „Моя страна, моя България“ и обясни патосната ситуация около събарянето на незаконните къщи с думите: „бежанците, удавили се в Средиземно море, са по-добре от нас тук в Гърмен, тъй като вече са мъртви, а ние тука чакаме живи да ни погребат“.
Полицейското присъствие е засилено.

Comments

comments