Европейски музикален пикник в благоевградския парк Бачиново на 9 май

В Деня на Европа – 9-ти май Областен информационен център, съвместно с Община Благоевград, инициират Европейски музикален пикник под надслов „Благоевград пее и танцува“. Събитието ще се проведе в парк „Бачиново“ и участие в него ще вземат фолклорни групи и отделни изпълнители от областта,един от участниците е известният певец Димитър Димитров Градевеца.
В специално изградена шатра до сцената, докато изпълнителите представят музикалната програма, деца ще рисуват града на мечтите си, обновен чрез възможностите, които предоставят Оперативните програми. Подготвени са и различни томболи и викторини с подаръци за тези, които покажат, че познават европейската тематика. На място експертите на Областен информационен център – Благоевград ще дават информация за кохезионната политика на ЕС, Оперативните програми и възможностите, които те предоставят за реализиране на различни идеи.
Европейският музикален пикник ще отбележи и края на националната инициатива „Да създадем ЗАЕДНО България 2020“ в Благоевградска област, която стартира на 16 март. Кампанията е обща за цялата мрежа от 28 областни информационни центъра в цяла България и на 9-ти май нейният успешен завършек ще бъде отбелязан във всички областни градове с хепънинги, концерти, изложби и много други културни събития. Европейски музикален пикник „Благоевград пее и танцува“ ще се проведе в събота – 9-ти май, в парк „Бачиново“ от 11.00 часа.

Comments

comments