Дъщерята на Желю се разплака при спомена за голямата му любов с Мария

Майка ми имаше удивително черно чувство за хумор. Нейните думи бяха думи-куршуми. Понякога бяха доста болезнени. Това сподели пред „120 минути“ по bTV дъщерята на покойния президент Желю Желев – Станка Желева. Младата жена не сдържа сълзите си, когато видя репортаж за баща си, който разказва спомени за съпругата си Мария. „Не знам е как там тя сега. Ще разбера като отида при нея“, каза Желю Желев в края на интервюто. При тези негови думи Станка не сдържа сълзите си.

„Двамата много се обичаха“, сподели тя. На въпрос как е успяла да запази „нормалността си“ – като дъщеря на първия човек в държавата, Станка отговори простичко: „Всички хора са нормални. За мен пример беше татко. Той винаги казваше, че когато си убеден в нещо, трябва да го защитаваш. Трябва да бъдеш себе си“.

„Дали ще ходя с панталони за 10 лева или за 1000, за мен е все едно. Ние бяхме обикновени деца – израснали без привилегии. Никога не съм имала богати приятели. Избирала съм си приятелите защото са ми били близки, а не защото са били нечии деца“.
Младата жена сподели, че иска българите да имат повече смелост и куража да гледат по-напред от личните си проблеми.

След два дни нейният баща – президентът Желю Желев щеше да навърши 80 години.

Comments

comments