Дългогодишният партньор на Община Благоевград фирма “МЕТРО Кеш енд Кери” България дарява 230 козунака на Домашен социален патронаж

230 козунака ще дари на Домашен социален патронаж един от дългогодишните партньори на Община Благоевград фирма “МЕТРО Кеш енд Кери” България. В навечерието на големия християнски празник – Възкресение Христово, фирмата съвместно с Община Благоевград ще направят реверанс към потребителите на патронажа. Посланието, което отправят чрез жеста е да бъдем по-добри и човечни.
Тази година Великденската програма на Община Благоевград, която е част от „Пролетен фестивал на изкуствата 2016” отново е посветена на благотворителна кауза под мотото „Великден за Криси“. По време на всички инициативи, включени в културния календар ще бъде поставяна кутия за дарения, в подкрепа на 1-годишния Кристиян Гусийски. Кутии ще има и на някои обществени места в града. Дарения ще се събират във фоайето на Община Благоевград, магазина “Мr.Bricolage”, в заведение за бързо хранене „Кебап1 3“, бар „Фрем, бар „Мемо“, заведение „Вкусното“, хотел „Феникс“, в два пункта на „Еврофутбол“ (при пожарната и при автогарата) и Драматичен театър „Никола Вапцаров“.
Община Благоевград подкрепя Кристиян Гусийски, който е на 1 година и е с диагноза детска церебрална парализа (ДЦП). След дълго време търсене на най-доброто за Криси, родителите на момчето стигат до информацията за болница в Китай, в която се лекуват много деца от цял свят. След като изпращат документите на детето и специалистите в Китай се запознават със случая, той получава покана за лечение. Мечтата на семейството е някой ден малкият герой да може да тича и да се радва на безгрижно детство. За тази цел се нуждае от 30 000 лева, за да замине за Китай и да започне първия курс на лечение от общо четирите, които трябва да му се направят. Всички събрани средства ще бъдат дарени и преведени по сметката на Криси!

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В БАНКА ДСК :
BG93STSA93000023160852 – в лева / BG17STSA93000023160959 – в евро
BIC : STSABGSF – Титуляр : Кристиян Малинов Гусийски

Comments

comments