Дъждовно и студено време през почивните дни

дъждовно

В събота (10 януари) ще бъде облачно. Около обяд над Югозапада ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. Ще се появи слаб източен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максимални температури между 5° и 10°

В неделя през по-голямата част от деня валежите ще продължат. В Западна България ще се образува нова снежна покривка. Температурите ще са почти без дневен ход – между 0° и 5°. В В началото на следващата седмица вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне, на места временно и ще стихне, а впоследствие ще стане южен. Облачността ще се задържи предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще се понижат.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, които постепенно ще се усилват. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

За Благоевград максималната температура днес ще бъде 7°, а минималната 0°, в Банско 7°/1°, Симитли 10°/5°, Гоце Делчев 10°/4° и Петрич 10°/3°.

Comments

comments