Духът на Коледа трайно се е настанил в Кресна. Чудесата продължават !

8

Трудно се пише за доброто, дори по Коледа !

Французите казват: „Доброто, което си направил, трябва да скриеш между тялото и ризата“, защото „Добродетелта е сама на себе си награда.“

Но как да не възнаградиш поне с усмивка или с нескрити аплодисменти онзи, който изпълва празнината на делника у теб и те кара да се чувстваш ЧОВЕК и част от нещо голямо и истинско! И ако още не се досещате за какво ви говоря, моля, разгледайте приложените снимки. Ще разпознаете вашите общински служители, които сръчно подготвят повече от 1 300 пакета за ВСИЧКИ пенсионери и хора в неравностойно положение от общината.

Как мислите, дали в София, Пловдив, Варна или в друг някой град, дето се кичи с прозвището „най-добър град за живеене“ или „Европейска столица на …“ ще се случи подобно нещо ? А в Кресна се случва…, година след година, напук на всичко и въпреки финансовите трудности. Е, питам ви тогава, кой е най-добрият град за живеене в България ?

За поредна година всички пенсионери, социално слаби и хора в нужда от община Кресна ще бъдат почетени с внимание и бащинска грижа. За някои от вас това ще бъде само израз на уважение, но за нашите съграждани в нужда това е шанс да намерят у себе си живеца на достойнството по Коледа и да усетят човешка топлина и истинска грижа.

Започнах с французите и искам да завърша с тях, защото те са много мъдър народ и са го доказали през хилядолетията. Та те, французите обичат да казват и „Който прави добро, добро ще намери“ и „Направеното добро не се губи никога“.

Духът на Коледа трайно се е настанил в Кресна. Чудесата продължават !

9

Comments

comments