Дузина политически партии снеха доверието си от кмета на Петрич малко след като се похвали със сертификат за добро управление

Девет политически партии снеха подкрепата си към кмета на Петрич Вельо Илиев, съобщава „Стандарт”. Под нея са се подписали ГЕРБ, БЗНС, Българска социалдемокрация, РЗС, ВМРО, НФСБ, БСП, АБВ и Български демократичен център, които са подкрепени и от Сдружение „Бъдеще за община Петрич”. Това се случи след като именно той се похвали със сертификат за добро управление на общината, подписан от регионалния министър Лиляна Павлова и вицепремиера Томислав Дончев. Очевидно тази награда е била изготвена преди да стане ясно на широката общественост журналистическото разследване излъчено по Нова телевизия за скандална схема по източване на обществени поръчки.
Подписката ще бъде изпратена до премиера Бойко Борисов и до председателя на НС Цецка Цачева.
„Ние заявяваме, че подкрепяме управление, което стриктно спазва законите на страната. Управление, осигуряващо достъпност и прозрачност за управляваните. Управление, предоставящо равни възможности и права за участие в административните процедури. Осъждаме злоупотреба със служебно положение и власт, както и управление чрез корупция и дискриминиране. Всеки опит за подобна злоупотреба с власт следва да се преследва и наказва строго от контролните и съдебни органи”, пише в декларацията.
Представителите на деветте партии обявиха, че не толерират под никаква форма използваните от кмета принципи при своята работа, тъй като методите му на управление са в противовес с всякакви морални и законови норми. Управлявал е с притискане, дискриминиране и унищожаване на всеки, който не е съгласен с водената от него политика. „Заявяваме, че снемаме политическото доверие от кмета на общината и се противопоставяме на неговото управление”, така завършва декларацията.

Comments

comments