Дрешки за новородените бебета и конпютърна конфигурация за АГО в МБАЛ „Иван Скендеров” – гр. Гоце Делчев

Община Гоце Делчев и тази година остана вярна на традицията, свързана с днешния празник Бабинден и поднесе подаръци на новородените бебета и Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Иван Скендеров” . За да поздрави всички работещи там с техния професионален празник – Деня на родилната помощ и да се запознае с най-новите членове на общината, в местната болница присъстваше заместник – кметът Богдан Боцев. Той поздрави с цветя всички лекари, акушерки и санитарки, работещи в отделението, като им пожела да бъдат здрави, щастливи и все така всеотдайни в своята работа.

Община Гоце Делчев направи подарък на отделението – компютърна конфигурация, която е изключително необходима за нормалната работа на лекарите и акушерките, както и 30 комплекта дрешки за обличане на новородените бебета.

Традицията да бъдат измити ръцете на лекарите в отделението от жена, която е родила детето си наскоро бе спазена за поредна година. Честта сега се падна на Нина Димитрушева, която през месец октомври миналата година е родила прекрасния си син Георги.

По данни на МБАЛ „Иван Скендеров” и община Гоце Делчев през миналата година в болницата са се родили 582 деца, а от началото на 2015г. до вчера – 40. В чест на своя празник, днес лекарите и акушерите помогнаха за появата на бял свят на още две бебета.

Comments

comments