ДПС няма да подкрепи правителство, в което влязат служебни министри

ДПС не е участник в преговорния процес. Получихме една куртоазна покана от ИТН, срещата продължи 30-40 минути.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по Нова тв. По думите му партията е била поканена на една единствена среща, на която от „Има такъв народ” са заявили, че разговорите с ДПС се водят в духа на парламентаризма.

„На нас ни беше казано, че не искат подкрепа от ДПС, макар да ни запознаха с приоритетите си. Ние казахме – щом не искате подкрепа – няма да я получите. Казахме, че основния ни проиротет е възстановяване на парламентаризма и държавността, допълни Цонев.

Нашето решение е да изчакаме края на преговорите и да видим състава на правителството. Ако трябва да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го направили. Огромно значение има обаче и персоналния състав, заяви Цонев. Не искаме да виждаме дългата ръка на Иво Прокопиев в следващия кабинет, допълни той. Според него Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков не са добри министри.

Бойко Рашков през паравана на борба срещу купения вот извърши ужасни полицейски репресии сред цели партийни структури. Ще искаме да се създаде комисия в парламента, която да разследва всеки от тези случаи, каза още Йордан Цонев. Той даде за пример Сърница, „където няма нито един купен глас, беше викан два пъти в полицията, претърсваха се домове на партийни активисти“. 

ДПС няма да подкрепи правителство, в което участват служебни министри, категоричен бе той.

 

Comments

comments