ДПС натиска и чрез европейските си приятелчета, смята Джамбазки

Какво стана, че Бойко Борисов заяви, че патриотите не отговарят на евроатлантическите ценности – на този въпрос трябва да отговаря „Патриотичния фронт”. Възразявате ли България да има отбранителни способности – аз не, отвърна задочно заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Времето е такова, че се воюва с ракети, не с прашки и лъкове. Никой не е искал да се разполагат ракети по границата с Гърция и Турция, добави той.

Тази част от програмата на „Патриотичния фронт” е обсъждана на преговорите с Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова и постигнахме принципно съгласие, макар да беше уточнено, че може да не се случи бързо заради липса на пари. А сегашният външен министър Шаламанов искаше ракети, за да се бори с Русия – тогава Жозеф Дол защо не дойде в България да ни казва колко сме лоши, а сега идва, когато инициативата е да се предпазим и от „Ислямска държава”, продължи Джамбазки в сутрешния блок на Нова телевизия.

Възразявате ли децата до 6 години да не знаят български език? Задължение на родителите е да успяват да впишат децата си в обществото, защити Джамбазки и тази част от програмата на партиотите – добро владеене на български език на шестгодишна възраст и ако такова няма, родителите да полагат общественополезен труд.

Очевидно трудно ще има подпис под нашата програма от ГЕРБ и съотвено няма как да говорим за коалиция. Няма ли подписи под програма, няма да има безусловна подкрепа, категоричен беше Джамбазки. Ако стане невъзможно да има нормално и стабилно управление, ще има нови избори. Тази координирана атака се води от АЛДЕ (там влиза ДПС), дойде и този човечец (бел. ред. – Жозеф Дол, председател на ЕНП) – за мен да ни казват от Москва или Вашингтон какво да правим е едно и също – намеса във вътрешните ни работи. Убеден съм, че Дол няма ни най-малка представа как живеят българите. ЕНП и АЛДЕ непрекъснато си сътрудничат в Европейския парламент. Дол бих искал да го заведа да поживее една седмица в село Мечка и след това да говори какво е патриотизмът, заяви заместник-председателят на ВМРО.

На въпрос, след като няма съгласие, какво ще стане, ако Борисов каже „направих каквото можах, другите са на ред”, Джамбазки отвърна, че явно подкрепата на „Патриотичния фронт” не е желана. Ние няма да се натрапваме. Неучастието ни, както и това на Реформаторите, означава подкрепа от ДПС – това е факт. Ние не изнудваме г-н Борисов с министри – искаме изпълнение на важни според нас неща, категоричен беше заместник-председателят на ВМРО.

Позицията на „Патриотичния фронт” за КТБ е ясна и непроменена – да се платят гарантираните влогове и ако някой иска да спасява нещо, да го прави с частни средства, посочи Джамбазки.

Comments

comments